Valbyhallen 2004

Fredag D. 27/8 var dagen hvor hele anlægget skulle stilles op og alt monteres. Da vi kun havde prøvet at samle modulerne uden skinner og uden at lave prøvekørsel, var det lidt spændende om det hele nu også passede efter planen som Preben havde lavet.

Vi mødtes kl. 16 og gik i krig med at stille op - det tog sin tid og klokken var relativ sen inden vi var hjemme igen. Men alt klappede og de første prøvekørsler gik fint.

Et par billeder af opstillingsprocessen:

   

   

   

   

   

Lørdag mødtes vi kl. 8 (det føles relativt tidligt når man er kommet i seng kl. 2 natten inden) for at lægge sidste hånd på anlægget. Der skulle bla. hældes skærver ud ved alle skinnerne hvilket tager sin tid. Men vi var klar med kørsel da udstillingen åbnede. Dog skulle nogle liiiige have stillet sulten før de rigtigt gik i gang med at køre.

Men derefter blev der kørt med Spor-1 resten af dagen og dagen efter. Det er noget helt andet at se et lokomotiv trække af sted med 6-7 lange passager vogne, eller et lang godstog, uden at det kører i en kurve i begge ender. Desværre havde vi for meget materiel.....eller for få spor - for der kunne knapt rangeres, da der på alle sporene stod togstammer og fyldte op. Det gjorde til gengæld at tilskuerne kunne studere og ikke mindst fotografere lokomotiver og vogne i fred og ro.

   

Lidt oppe af dagen kom Ib Damm og syntes at vi skulle låne hans BR 01, Krokodille og to stk. BR 18. Det mest attraktive af de loks var klart Märklins BR 01 - så den kom hurtigt på sporet og fik koblet de lange vogne bag sig - wauuuu.... det lokomotiv lyder bare godt - og hvor ser det godt ud. Man skulle næsten tro at det havde været annonceret over højttalerne at der nu ville komme en BR 01 på banen - eller også har folk bare næse for interessante ting - for der gik ikke mange minutter før end at der var stuvende fuldt rundt om banen. Desværre havde jeg ikke tid til at tage billeder af mængden - tog i stedet billeder af 01´eren.

Det hele blev fuldendt da Theis fra Togcenter gentofte syntes at hans Kiss BR 50 skulle ud og rulle lidt på anlægget også... på det tidspunkt var der julelys i de flest af medlemmernes øjne.....  (Hmmmm den har jeg så ikke billeder af - men håber at nogle andre har fået taget billeder af den)

Sidst på dagen tog Sven Gorgos sin E 94 fra Hübner op på anlægget, og den fik nogle runder, og med lidt mere ro og ingen krav til kørende materiel, bliver det lidt lettere at tage billeder der er skarpe.

   

   

   

 

Søndagen gik i store træk på samme måde, dog tog vi en del af det materiel op på banen, som ikke kom frem om lørdagen - så evt. gengangere også havde nyt at se på.

For os i klubben var det en KÆMPE glæde at stå her med et anlæg på 4x15 meter - så kort tid efter starten af klubben - dette var der en hel del der kommenterede, nemlig at de var meget imponerede over at vi var nået så langt allerede. Vi nød at kunne vise vores lækre tog frem for så mange mennesker (5500 var der af besøgende over de to dage), og håber på at kunne byde nogle af jer velkommen i klubben i den nærmeste tid.

Når jeg får billeder fra nogle af de andre bliver de oploadet her på siden

- Vi ses i Fredericia 2005!!

Her er så lige en stribe billeder (som pt. er forsvundet, men vi leder efter dem. Webmaster) taget af Thomas Hupfeldt, hvis far også kører Spor-1 se hans side her. Thomas var i øvrigt selv udstiller i Valbyhallen, med Trainz Tog simulator.

       

   

   

Tak for billederne Thomas.

 

 

SL.